mandag 7. april 2008

Mannen som elsket Yngve <3

Helt oppriktig mener jeg denne filmen var veldig bra. Den brukte forskjellige virkemidler som, frampek, tilbakeblikk og div forskjellig filmvinkler som gjorde det til sammen en meget imponerende Film.
Ta for eksempel slutten av filmen; Jare sitter på benken med Helge, de titter på Katrine og sier hu er 100 damer i ein dame. De sitter der en stund på den tomme tog stasjonen. Film kameraet zoomer ut og du kan se en blå buss kjøre vekk fra tog-stasjonen,
Jarle i virkeligheten sitter på en buss som skal ta han med til en annen "verden" tilbakeblikket faller på igjen og du ser at vennene hans og han selv ikke rekker bussen. Dette viser at han trer in i en ny livs til, slik jeg tolket det, forlate han nå sine gamle venner og ser fakta i øynene, han elsker Yngve i stede for Katrine..


Kort om filmen:
Mannen som elsket Yngve (Norsk)
Filmen er filmatisert ut fra boken med samme tittel skrevet av Thore Renberg. Boken spiller på temaene, hovedsakelig homofili og kjærlighet så ungdomslive generelt. Regissør: Stian Kristansen og ble spilt in i 2007.

Hovedpersonene er:
Jarle - Rolf Kristian Larsen
Helge - Arthur Berning
Yngve - Ole Christoffer Ertvaag
Katrine - Ida Elise Broch
Jarles far - Jørgen Langhelle
Andreas - Knut Sverdrup Kleppestø


Yngve er en tenåring som lever i en ikke så teknologisk verden.. ipod har en aldri hørt om. Året er 1989 og muren faller i Berlin.
Jarle, Helge og Andreas spiller i bandet "Matias Rust Band" som utmerker som å være nokså populært blant ungdommene, og damene. Jarle er sammen med Katrine. Det begynner en ny gutt i klassen som heter Yngve. De går på Kongsgård skole i Stavanger. Jarle faller pladask for Yngve i det han entrer rommet.

Ingen kommentarer: